Path Copy 7 Fill 4 Fill 1 Fill 1 Combined Shape Path Copy 8 Group 9 cil:fax bi:phone 126516 126470 126509 Path 5

Makarna Üretiminde En İyi Teknoloji

Modüler sistem ve teknolojiye uygun olarak üretilen kısa kesme üretim hattı ile kısa kesim makarnaların üretimi yapılmaktadır. Kısa kesme makarna hatlarında hammadde olarak; su, irmik veya un kullanılmaktadır. Hattın amacına uygun olarak tasarlanan kalıp ve ekipmanlar yardımı sayesinde, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına uygun; farklı şekil ve kalınlıklarda makarna üretimini sağlamaktadır. Hattın yönetimi “PLC Kontrol Sistemi” ile sağlanır

Kısa Kesme Makarna Üretim Hattı

proposal requested form

Kısa kesilmiş makarna hatlarında hammadde olarak
su, irmik veya un kullanılmaktadır.

Hattın amacına uygun olarak tasarlanmış ekipmanlar yardımı ile müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına göre farklı uzunluk ve kalınlıklarda makarna üretimi gerçekleştirilmektedir.

 

Hammaddenin sisteme ilk giriş yaptığı ünitedir. Dozajlama ünitesi ile iletilen hammaddeler burada bulunan mikser aracılığılıyla eşit partiküller halinde homojen bir karışım elde edilir. İçerisinde bulunan vakum sistemi sayesinde; karışım içerisindeki hava molekülleri veya hava kabarcıkları vakumlanarak, en saf halde; doğal ve sarı renkte makarna hamuru elde edilir.

DOZAJ VE PRESS ÜNİTESİ

Bu grup; kovan, 3 yapraklı helezon ve şanzıman grubundan oluşmaktadır. Mevcut kovan ile gruba girişi sağlanan belirli bir basınca sahip hamur, eşit bir şekilde; 3 yapraklı helezon aracılığıyla parçalanır ve hamurun düzgün bir şekilde bir sonraki üretim etabına geçişi sağlanır.

ANA HELEZON GRUBU

Bu ünite kısa kesme hattına uygun olarak dairesel olarak tasarlanmaktadır. İçerisinde kalıp ve bıçak gurubunu barındırır. Kalıp ebatları, istenilen kapasiteye göre farklılık gösterir. Otomatik merkezleme özelliğine uygun tasarlanan bıçak grubu ile dairesel kalıplar aracılığıyla istenilen özelliklerde, kısa kesilmiş makarna çeşitleri elde edilir.

KESME ÜNİTESİ

Sistem vibro motor grubu ve kullanım amacına uygun olarak tasarlanan krom elek siteminden oluşmaktadır. Titreşimli elek sistemi ile şeklini almış kısa kesim makarnanın; sıcak ve kuru hava ile kurulması sağlanır; makarnanın birbirine yapışması ve şeklini kaybetmesi önlenir.

SHAKER (İLK KURUTMA)

Kısa kesme makarna hatlarının kapasitelerine uygun olarak dizayn edilir. Serici, havalandırma sistemi ve hareket edebilen “S” alüminyum bantlı katmanlardan oluşmaktadır. Kurutma ünitesi tamamen dış ortamdan izole edilmiştir ve üretimin amacına uygun olarak gerekli olan tüm hava giriş ve çıkışları, üretim kalitesini artırmak için kontrol altında tutulur. Serici grubundan, hareketli “S” alüminyum bantlara aktarılan kısa kesme makarnalar; bulunduğu bölgeye göre, farklı sıcaklıklardaki ısı değerleri ile kurutulur.

KURUTMA ÜNİTESİ

Bu ünite, kurutma ünitesinden aktarılan; yüksek ısılı makarnanın soğutması amacıyla kullanır. Dış ortamdan tamamen izole edilmiş, tek gövdeli bir yapıdan oluşmaktadır. İçerisinde bulunan hava sistemi ve hareketli alüminyum bant sistemi ile şoklama ünitesinde makarna sıcaklığı 20 – 25 C 'ye düşürülür. Böylece kısa kesme hat üzerinde tüm işlemleri tamamlamış olan makarna, paketleme işlemine hazır hale getirilir.

ŞOKLAMA ÜNİTESİ